Vrijdag zijn de nominaties voor de Musical Awards 2017 bekend gemaakt. De Gelaarsde Poes van het Ro Theater is met tien nominaties het meest vertegenwoordigd. De uitreiking kent dit jaar in totaal vijfenvijftig nominaties, verdeeld over vijftien producties.

De Gelaarsde Poes werd onder meer geselecteerd in de categorie Beste grote musical, Vrouwelijke hoofdrol in een grote musical (Keja Klaasje Kwestro), Mannelijke hoofdrol in een grote musical (Alex Klaasen), Beste script/liedteksten/vertaling (Don Duyns en Alex Klaasen) en Beste regie/choreografie (Pieter Kramer en Daan Wijnands). 

Chez Brood van Bos Theaterproducties volgt op de voet met negen nominaties, waaronder voor Beste kleine musical, Mannelijke hoofdrol in een kleine musical (Stefan Rokebrand), Beste script (Bart Chabot) en Beste regie/choreografie (Victor Löw). Ook Stage Entertainment is een grote kanshebber, met vijftien nominaties verdeeld over twee producties (Dinsey’s The Lion King en Ciske de Rat).

De nominaties werden gekozen door een vakjury, bestaande uit voorzitter Cornald Maas en de leden Peter Noten, Henriëtte Tol, Irene Moors, Michiel van Erp, Joris van Bennekom en Marlies van Leeuwen. Een volledig overzicht van de nominaties is te vinden op de website van de Musical Awards.

De prijzen worden 12 januari uitgereikt in het Beatrix Theater in Utrecht, tijdens de zestiende editie van het Musical Gala. Behalve de vijftien Musical Awards wordt dan ook de AD Publieksprijs uitgereikt, waarvoor het publiek tot 30 december kan stemmen op één van de vijfentwintig genomineerden.

Foto De Gelaarsde Poes: Leo van Velzen