Op zaterdag 16 mei zal Frits Sissing een musicalbenefiet presenteren vanuit het Polanentheater. Het theater heeft 50.000 euro nodig om de coronacrisis te overleven. Van 12.00 tot 18.00 uur vinden er diverse liveoptredens plaats vanuit het lege theater in Amsterdam.

De volgende musicalartiesten zullen daarbij zeker te zien zijn: René van Kooten, Lone van Roosendaal, Anouk Maas, John van Eerd en Willemijn Verkaik. Verkaik, die onder andere bekend is van de tekenfilm Frozen waarbij ze de stem insprak van Elsa, zal hierbij voor het eerst het nummer Monster zingen. Dit was geen nummer dat te horen was in een van de twee Disney-films, maar wel in de musical op Broadway. Niet alleen de sterren willen dat dit theater blijft, ook 3400 mensen tekenden sinds 27 april een petitie die de Gemeente Amsterdam vraagt om een eenmalige financiële bijdrage.

Na de petitie, is het nu tijd voor de actie Red het Polanentheater, waaraan iedere repeterende groep of mensen met een hart voor het theater, kunnen meedoen met een eigen initiatief. Hierover kunnen ze dan op afstand komen vertellen tijdens de live Facebook-uitzending en de opbrengst bekend maken.

Daarnaast geven bovengenoemde professionele artiesten korte musicaloptredens en zal Frits Sissing de gehele actie dus presenteren. Kijkers kunnen een financiële bijdrage leveren doormiddel van een tikkie of een storting op de bankrekening van het theater. De verwachting is dat ze met dit concert een deel van het bedrag van 50.000 euro alvast bij elkaar zullen krijgen.

Het in 2004 niet-gesubsidieerde opgerichte theater door Peter Lakke & Edwin van Veen is de broedplaats voor veel professionele theatergezelschappen. Niet alleen de professionals, maar ook veel amateurgezelschappen repeteren hier voor hun productie of komen hier voor de montage of het opvoeren van hun voorstelling. De oprichters hopen dan ook dat er mensen zijn die willen helpen om het ‘ONS Polanentheater’ te redden, want zo voelt het voor hen. ‘Lieve mensen, ook namens Peter, Mitchell, Sven en Marc: Laten we aan de slag gaan! Laten we ervoor zorgen dat Ons Polanentheater er voor Ons blijft. Wij gaan laten zien waar een klein theater groot in is! Ik reken op jullie!’

Foto: Willemijn Verkaik als Elsa op de Oscar-uitreiking