Freek de Jonge en Paul van Vliet hebben vanavond een Toon Hermans Award ontvangen, als dank voor het in stand houden van de artistieke nalatenschap van de in 2000 overleden cabaretier. Zoon Maurice Hermans overhandigde de prijs in Koninklijk Theater Carré tijdens de hommagevoorstelling TOON 100 JAAR.

‘Beide cabaretiers hebben een eigen stijl gevonden die ze trouw zijn gebleven en toch hebben ze net als Toon geprobeerd om hun theatervorm telkens weer vernieuwend over te laten komen’, sprak Maurice Hermans de prijswinnaars toe.

Paul van Vliet heeft volgens Maurice altijd de doelstelling nagestreefd om het publiek ‘met zijn conferences en prachtige liedjes te doordringen van de bijzonderheden en het geluk in de wereld’.

Bij Freek de Jonge ‘komt de lach voort uit kleine en grote verdrietjes. Zijn clown zijn gaat veel verder dan de domme August en dringt diep tot je door.’

De Jonge en Van Vliet leverden ook een bijdrage aan de hommage aan Toon Hermans die door Carré geïnitieerd werd ter ere van zijn honderdste geboortedag.

Foto: Jaap Reedijk