Pia van den Berg, directeur van theater De Engelenbak, heeft op 20 januari tijdens de afscheidsreceptie van het theater de Frans Banninck Cocq Penning ontvangen. Ze kreeg de penning uit handen van locoburgemeester Eric van der Burg.  De onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die van betekenis zijn geweest voor de stad Amsterdam.

Op de afscheidsreceptie hield Van den Berg samen met projectleider Ben Lansink een emotionele speech. Maar er was ook ruimte voor muziek en feestelijkheden, waaronder de uitreiking van de Penning en optredens van diverse muzikanten. Theater de Engelenbak heeft op 1 januari jl. noodgedwongen de deuren moeten sluiten. De Amsterdamse gemeenteraad besloot op 8 november jl. om het theater in de Nes niet in het Kunstenplan op te nemen.

Het is nog onduidelijk wat er met het pand gaat gebeuren. Verschillende partijen hebben aangegeven interesse te hebben. De kans is groot dat het pand ook onder een nieuwe eigenaar zijn functie als theater zal behouden, aangezien het operationeel wordt overgedragen.