De Frank Sanders Musical Beurs ter waarde van vijftienduizend euro is op 25 november toegekend aan Annerie van Loenen, Wesley de Ridder en Joni van Rossum. De beurs werd uitgereikt door Fred Boot, producent van Soldaat van Oranje. Christian van Eijkelenburg ontving de Jos Brink Genesius Penning uit handen van André van Duin. De prijzen, een initiatief van Frank Sanders’ theaterproductiebedrijf Tekstpierement, werden uitgereikt in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Annerie van Loenen, Wesley de Ridder en Joni van Rossum, respectievelijk schrijvers en componist, wonnen de beurs voor hun concept Mea culpa, een musical met thrillercomponenten over seksueel misbruik in de katholieke kerk. De beurs wordt tweejaarlijks ter beschikking gesteld en bestaat behalve een geldbedrag van vijftienduizend euro uit productionele begeleiding ter waarde van vijfduizend euro en een speelgarantie van vijf voorstellingen in Klein Carré, de kleine zaal van Koninklijk Theater Carré.

De Jos Brink Genesius Penning is een jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor een ouderejaars of pas afgestudeerde student van de Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater, in de categorie uitvoerend talent in musical- en muziektheater.

(Frank Sanders en Fred Boot met Annerie van Loenen, Wesley de Ridder en Joni van Rossum, foto: Peggy de Haan)