Programmeur Frank Noorland start 1 april bij Theater en Werkplaats Walhalla in Rotterdam. Hij neemt afscheid van het Amsterdamse Theater Bellevue, waar hij vijftien jaar lang aan verbonden was. 

Bij Theater Walhalla zal Noorland samen met Désiree Elens de programmering op zich nemen. Waarbij Noorland zich vooral zal focussen op kleinkunst, cabaret, hedendaags toneel en muziektheater van eigentijdse theatermakers. Daarnaast zal hij producties initiëren, begeleiden en helpen te ontwikkelen bij Werkplaats Walhalla. Om meer ruimte te geven aan deze artistieke verdiepingsslag is Walhalla gestart met het ontwikkelen van een middenzaal met 400 stoelen.

Noorland kijkt erg uit naar het ontwikkelen van deze nieuwe voorstellingen. ‘Theater Walhalla, met al haar zalen en een eigen productiehuis, is een organisatie met een eigenzinnige en karakteristieke stempel. Ik heb zin om deze artistieke stempel te vergroten en samen met het team een bijdrage te leveren aan een innovatief en uitdagend aanbod voor het Nederlandse theaterveld.’

Sinds 2005 was Noorland programmeur en producent bij Theater Bellevue in Amsterdam. Daar ontwikkelde hij onder andere Bellevue op Locatie, was mede-initiator van het internationale Pop Arts Festival en gaf de kleinkunst in Klein Bellevue een kwaliteitsimpuls. De programmering van Bellevue zal worden overgenomen door Lieke Hillebrand, Julie Vegter en Eveline Mol.

Foto: Maartje Strijbis