Op 1 januari is Fast forward: talent in internationale context in werking getreden, een nieuw subsidieprogramma van het Fonds Podiumkunsten. Minister Bussemaker van Cultuur stelt hiervoor 1,1 miljoen euro beschikbaar. Het Fonds wil met Fast forward talentvolle makers de gelegenheid bieden een periode onder de vleugels van een buitenlandse gastheer te werken. 

Fast forward komt voort uit Cultuur beweegt, de visiebrief van minister Bussemaker. Hierin riep ze de cultuurfondsen op een programma te bedenken dat zich richt op de ontwikkeling van talent in een internationale context. Elk cultuurfonds geeft op eigen wijze invulling aan dit programma; het Fonds Podiumkunsten koos voor de verbinding tussen talentvolle makers en interessante buitenlandse partijen.

Deelnemers aan het programma krijgen de gelegenheid om bij een gerenommeerd buitenlands gezelschap, podia of festival aan een concreet project te werken. Ook krijgen ze de ruimte om het eindresultaat op internationale podia te presenteren. Het programma heeft een looptijd van drie jaar, van 2014 tot en met 2016.

Het programma van Fast forward zal nader worden ingevuld door een intendant die op zoek gaat naar kandidaten en hen koppelt aan buitenlandse gastheren. Fonds Podiumkunsten is voornemens de benoeming van een intendant begin 2014 bekend te maken.