Fieldlab Evenementen heeft van het kabinet toestemming gekregen om in de komende twee maanden praktijktesten met meer bezoekers te organiseren. De tweede fase van het programma onderzoekt of de preventieve maatregelen even effectief zijn bij een groter aantal deelnemers.

In april en mei zullen twaalf praktijkonderzoeken plaatsvinden. Het eerste evenement van de tweede fase is de 3FM Awards op donderdag 15 april. Bij het indoor evenement zijn 1500 bezoekers welkom. Verder staan onder andere de 538 Oranjedag op het Chasséveld in Breda (10.000 bezoekers) en een concert van het Residentie Orkest in het Zuiderstrandtheater in Den Haag (1000 bezoekers) op het programma. Daarnaast zal er worden geëxperimenteerd met sportwedstrijden, nachtclubs en doorstroomlocaties zoals De Efteling. Bekijk hier het volledige overzicht van de onderzoeken.

De Fieldlab Evenementen onderzoeken op welke manier evenementen weer veilig georganiseerd kunnen worden. Daarbij wordt onder meer gekeken naar gedragseffecten. De onderzoeksresultaten van de eerste fase zijn inmiddels aan het kabinet aangeboden. Deze experimenten van Fieldlab staan los van de onlangs opgestarte pilots met toegangstesten. Deze pilots worden door de organiserende partijen gezien als een tijdelijke manier om alvast gedeeltelijk te kunnen heropenen ondanks de huidige besmettingscijfers.

Foto Fieldlab-evenement met Guido Weijers: Sander Janssens