Het Nijmeegse Festival De Oversteek lanceert een nieuw talentontwikkelingsproject voor jonge theater- en dansmakers, genaamd Atelier TAW. Atelier TAW biedt jonge makers de kans om een theatervoorstelling op locatie op te voeren tijdens Festival De Oversteek. Het Atelier vormt een alternatief voor theaterfestival Theatraal am Waal, dat in 2016 haar laatste editie beleefde.

Atelier TAW biedt makers begeleiding door professionals uit de theater- en danswereld en de kans om hun voorstelling drie keer op te voeren tijdens Festival De Oversteek. Van 2012 tot 2016 vormde Theatraal am Waal een springplank voor jonge makers die een voorstelling op locatie konden maken in de Nijmeegse binnenstad. De meest veelbelovende makers mochten hun voorstelling vervolgens opvoeren tijdens Festival De Oversteek, dat elk jaar in september de ongerepte natuur van Nijmegen-Noord ontsluit voor het publiek door middel van locatietheater.

Vanwege beperkte financiële middelen en beperkte mankracht heeft Stichting De Oversteek, de organisatie achter zowel Theatraal am Waal als Festival De Oversteek, besloten om Atelier TAW in het leven te roepen. Tot 1 april 2017 kunnen jonge makers zich aanmelden voor het nieuwe talentontwikkelingsproject.