Het internationale theaterfestival De Keuze in Rotterdam stopt. De laatste editie vindt volgende week (15 t/m 20 maart) plaats. Dit maakte de Rotterdamse Schouwburg, die het festival organiseerde, gisteren bekend. Met de komst van Theater Rotterdam verliest het festival zijn functie. ‘Theater Rotterdam wordt in feite één groot festival,’ zegt artistiek directeur Ellen Walraven

De Internationale Keuze van de Rotterdamse Schouwburg vond voor het eerst plaats in 2001 en bracht onder artistieke leiding van Annemie Vanackere makers als Christoph Marthaler, Michael Laub en Forced Entertainment voor het eerst naar de grote zaal in Nederland, waarbij regelmatig werd gecoproduceerd.

Onder Theater Rotterdam wordt ‘De Keuze’ een label voor radicale programmering in de Rotterdamse Schouwburg, waarmee ‘we tegenkracht tegen onszelf organiseren,’ aldus Walraven. Aanstaande maandag maakt Theater Rotterdam de rest van haar plannen bekend. Daarbij zijn, naast de reeds bekende makers van de theateralliantie (Bianca van der Schoot, Wunderbaum, Johan Simons) ook Erik Whien, Davy Pieters, Marjolijn van Heemstra, Urland, Schwalbe, Ann Van den Broek, Lotte van den Berg en Alida Dors aanwezig.