Festival De Keuze in Rotterdam is met ingang van seizoen 2015-2016 opgesplitst in twee edities: vijf dagen in september en vijf dagen in maart. In september vindt het festival net als voorgaande jaren plaats in de Rotterdamse Schouwburg, in maart gaat De Keuze Op Locatie met bijzondere voorstellingen Rotterdam in.

Volgens programmeur Judith Blankenberg zorgt deze tweedeling voor de vergroting van het festivalgevoel. ‘De individuele voorstellingen op De Keuze werden goed bezocht, maar het besef dat deze onderdeel van een festival waren ontbrak. Om toch het grote aanbod aan artiesten die we aan ons willen verbinden een plek te kunnen geven, kiezen we ervoor het festival twee keer per jaar te organiseren.’

De Keuze gaat langdurige samenwerkingsverbanden met makers en kunstenaars aan. Makers die in september op het festival staan keren in maart weer terug. Op 23 september opent het festival met Go down, Moses van de Italiaanse theatermaker Romeo Castellucci. Ook te zien is Wunderbaum met de auditieve voorstelling Helpdesk en Joris Lacoste met Suite n°2, een gesproken suite uit zijn L’Encyclopédie de la Parole.

Half augustus is de volledige programmering van Festival De Keuze bekend.

Foto: Festival De Keuze in 2014