Choreograaf Ernst Meisner wordt artistiek leider (ad interim) van de Nationale Balletacademie. Hij vervangt Jean-Yves Esquerre, die zich gaat richten op zijn eigen stichting MovArtProductions. René Vlemmix zal Meisner bij de Balletacademie bijstaan als nieuwe zakelijk leider. 

Meisner, zelf ooit opgeleid aan de Nationale Balletacademie, zal de functie combineren met zijn artistiek leiderschap van de Junior Company van Het Nationale Ballet, die sinds 2013 een brug wil slaan tussen het dansvakonderwijs en de beroepspraktijk. De nieuwe aanstelling van Meisner moet de artistieke samenwerking tussen de Nationale Balletacademie en Het Nationale Ballet verder gaan intensiveren.

Zakelijk leider René Vlemmix werkt sinds drie jaar als zelfstandig (interim) manager en adviseur binnen de podiumkunsten. Hij was algemeen directeur van Springdance, festival voor hedendaagse dans in Utrecht. Daarvoor werkte hij 13 jaar bij het Nederlands Dans Theater, waar hij verantwoordelijk was voor alle internationale activiteiten van het gezelschap.

Foto: Ernst Meisner – Sebastien Galtier