Choreograaf Erika Maria Silgoner heeft samen met haar dansers Giovanni Leone en Gloria Ferrari de XL Production Award gewonnen. Dat werd bekendgemaakt na afloop van de finale van de Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC). De prijs bestaat uit een productiebudget ter waarde van 100.000 euro.

Silgoner won de Award voor het stuk Synthethic Love, een coproductie tussen RIDCC en Scapino Ballet Rotterdam. De jury was onder de indruk ‘van de theatrale, authentieke en innovatieve kwaliteiten, de adembenemende partnering en de virtuoze componenten van dit stuk. De fysieke handtekening van de choreograaf heeft een opvallende aanwezigheid’.

De prijs stelt Silgoner in staat om een complete onafhankelijke productie te creëeren en op tournee te gaan door het land. De jury van RIDCC 2021 bestond uit voorzitter Samuel Wuersten (Holland Dance Festival), Lloyd Marengo (Lloyds Company), Stella van Leeuwen (Lowlands Festival), Marne van Opstal (choreograaf, artiest en danser) en Mira Helenius Martinsson (Skånes Dansteater).

Naast de hoofdprijs voor Silgoner, deelden zeven partnergezelschappen van RIDCC een ‘Partner Award’ uit. Winnaars krijgen de kans zich bij hen de komende tijd verder te ontwikkelen en te profileren. De gezelschappen kozen voor Erika Maria Silgoner (Skånes dansteater), David Gross & Matteo Santoro (Conny Janssen Danst en MAAS Theater en Dans), Emma Evelein & Remy Tilburg (Nederlands Dans Theater), Maciej Kuźmiński (Codarts Rotterdam),Sophia Nappi (Introdans) en Lea Ved (Club Guy & Roni).