Emmanuel Ohene Boafo wint Guido de Moorprijs 2017

Door gepubliceerd 2 juli 2017

Acteur Emmanuel Ohene Boafo heeft vandaag de Guido de Moorprijs 2017 ontvangen. De publieksprijs voor het meest veelbelovende jonge acteertalent van Het Nationale Theater werd uitgereikt tijdens zomerfestival Stadspaleis in de Koninklijke Schouwburg. Er is een geldbedrag van € 2.500,- aan verbonden.

Het publiek prees Emmanuel Ohene Boafo voor zijn rol in de voorstelling Ondertussen in Casablanca (regie Jeroen De Man). Hij zit nog op de Toneelacademie Maastricht, maar was al te zien bij DEGASTEN, de film Exit (Gouden Kalf voor beste tv-drama) en de series De Maatschap (2017) en A’dam E.V.A. (2016).

Naast Emmanuel Ohene Boafo waren ook Sallie Harmsen en Jordy Vogelzang genomineerd. Joris Smit, Sallie Harmsen, Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger en Sophie van Winden zijn eerdere winnaars. De prijs is vernoemd naar acteur en regisseur Guido de Moor (1937-1989) die jarenlang verbonden was aan de Haagse Comedie, voorloper van het Nationale Toneel.

Foto: Schaapjesfabriek

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Elders

    Nog geen andere recensies