Emily Molnar wordt per augustus 2020 de nieuwe artistiek directeur van het Nederlands Theater Theater. Ze volgt Paul Lightfoot op, die in november aankondigde na negen jaren zijn functie te zullen neerleggen.

Emily Molnar (Canada, 1973) werkt momenteel nog als artistiek directeur van Ballet BC in Vancouver, waar ze in 2009 aantrad. Daarnaast is ze artistiek directeur en danscurator bij het culturele onderwijsinstituut Banff Centre. Eerder werkte ze als choreograaf en danste ze onder meer bij het Nationale Ballet van Canada, Ballet BC en bij het Frankfurt Ballet. Ze volgde een klassieke balletopleiding aan de National Ballet School of Canada

‘Ik kijk er naar uit om met het buitengewone team van NDT samen te werken aan voortdurende innovatie in hedendaagse dans en tegelijkertijd een diversiteit aan artiesten en ideeën te ondersteunen die onze tijd weerspiegelen’, zegt Molnar over haar nieuwe aanstelling.

Lightfoot heeft aangegeven nog wel als huischoreograaf bij het gezelschap betrokken te willen blijven, samen met zijn creatieve partner Sol León.

Foto: Michael Slobodian