De Nederlandse Toneeljury, die elk jaar de tien beste toneelvoorstellingen van het seizoen selecteert voor het Nederlands Theater Festival in september, heeft haar eerste nominaties bekendgemaakt. Dit jaar nomineert de jury voor het eerst gedurende het seizoen voorstellingen die in aanmerking komen voor de juryselectie. Uit deze lijst van genomineerden worden de tien beste voorstellingen voor de uiteindelijke selectie geselecteerd.

De eerste genomineerden die kans maken op de Juryselectie van het Nederlands Theater Festival 2014 zijn Vette dinsdag van Wittenbols & Ligthert; Lange dagreis naar de nacht van Toneelgroep Amsterdam samen met Achterkant van De Warme Winkel; Rood van NT Gent; en Met mijn vader in bed door Toneelschuur Producties, tekst Magne van den Berg, regie Paul Knieriem.

Juryvoorzitter Boris van der Ham maakt eind mei de uiteindelijke Juryselectie voor het Nederlands Theaterfestival 2014 bekend. Deze voorstellingen zijn, indien mogelijk, te zien tijdens het Nederlands Theater Festival van 4 tot 14 september 2014.

Foto Achterkant: Sofie Knijff