Muziektheatercollectief Circus Treurdier is vanaf 13 januari op NPO3 te zien met een miniserie van zijn succesvolle televisieformat TreurTeeVee. De theatermakers geven daarin een absurdische wereldstad vorm waarin vier opmerkelijke hoofdpersonen worstelen met zichzelf en de maatschappij.

Net als in de theatervoorstellingen combineert Circus Treurdier in TreurTeeVee absurdistische sketches, met drama en muziek. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Treurdieren Ellen Parren (als de kettingrokende psychotherapeute Yolande), Jan-Paul Buijs (de ijdele televisiepresentator Frederik Kaak), Thomas Spijkerman (de filosoof en manisch dictator Koenijn) en Peter van Rooijen (de zowel burgerlijke, als perverse Uusbief).

De acteurs hebben tevens het scenario geschreven. De regie is in handen van Joost van Hezik. Maarten Heijmans, Anniek Pfeiffer, Aus Greidanus sr. en Vincent van der Valk spelen gastrollen.

TreurTeeVee was voor het eerst te zien op vpro.nl waar in 2014 twee pilots zijn gepubliceerd, gefinancierd met behulp van crowdfunding. Een van de pilots werd daarna de grote winnaar van de 3LAB tv-week waarna een volwaardige serie van vier afleveringen werd toegezegd. Die zendt de VPRO  vanaf vrijdag 13 januari uit op NPO3.
Foto Koenijn: Tom Bakker