Het kunstenaarsduo Hart van Veen is de eerste winnaar van de Joop Mulder Plak. Deze stimuleringsprijs voor landschaps-cultuurtalent is vorige week ingesteld ter ere van het vertrek van Oerol-oprichter Joop Mulder. De prijs bestaat uit een stipendium van 10.673 euro, een bedrag dat tijdens de huidige editie van Oerol bijeengebracht is door de bezoekers van het festival. Met het geld moet de winnaar nieuw werk ontwikkelen waarin kunst en het Terschellinger landschap verbonden worden.

Hart van Veen wordt gevormd door Charlotte ’t Hart en Karin van der Veen. Op Oerol is het duo aanwezig met Klankvoer – Hap van ’t Wad, een theatrale installatie waarin via voedsel muziek ten gehore gebracht wordt.

Naamgever Joop Mulder is zeer content met de winnaars van de eerste Plak. ‘Ze zijn zo jong en gaan zo innovatief om met de elementen en hebben zulke mooie gedachten en ideeën voor de toekomst. Ik ben er trots op dat ik ze volgend jaar bij Sense of Place kan uitnodigen’, zegt hij vandaag in de Oerol-dagkrant.

Foto: Willem de Kam