Haar Duitse collega’s bekronen het werk van Ingrid Wolff met de ASSITEJ Veranstalter Preis. ASSITEJ e.V., een netwerk van kinder- en jeugdtheaters in Duitsland, reikt de prijs elke twee jaar uit aan collega’s die gastoptredens voor een jong publiek mogelijk maken. 

Wolff is medeoprichter en algemeen- en artistiek directeur van het jaarlijkse, internationale jeugdtheaterfestival 2turvenhoog in Almere. ‘Ze heeft een onverschrokken energie, is een onafhankelijke denker en heeft een talent voor netwerken’, schrijft het juryrapport. ‘Ze is te vinden op Europese symposia waar ze haar jarenlange ervaring als organisator deelt en vecht voor de kwaliteit van podiumkunsten voor de allerkleinsten. Ze biedt kunstenaars ruimte voor experiment en mislukking en – ongeacht de crisis – is ze altijd op zoek naar een creatieve manier om hun werk te verbeteren’.

Veel gehoorde uitspraak van Wolff is dat jonge kinderen ook recht hebben op kunst van hoge kwaliteit. Ze reflecteert volgens ASSITEJ e.V. wetenschappelijk op haar werk en neemt de perspectieven van kunstenaars en kinderen op gelijke voet mee.

Vanwege de pandemiemaatregelen vindt de prijsuitreiking pas in de zomer in Berlijn plaats.