De Nederlandse theaterregisseur Teunkie van der Sluijs (1981) is in Londen genomineerd voor twee prominente regieprijzen. Zijn regie van Women laughing leverde hem een nominatie op voor beste regisseur bij de Off West End Awards en zijn voorstelling Hate is genomineerd voor de tweejaarlijkse Samuel Beckett Award. 

Hate is een theaterbewerking van de film La haine, een Franse zwart-witfilm uit 1995 over drie jongeren in de banlieues van Parijs. De voorstelling is een coproductie van het door Van der Sluijs geleide gezelschap Studio Dubbelagent en Likeminds. Hate was van januari tot maart te zien in het Amsterdamse Rozentheater en staat momenteel in het Barbican Theatre in Londen. De Samuel Beckett Award bestaat uit vijfentwintigduizend Britse ponden ter bevordering van innovatie op theatergebied en wordt uitgereikt door de Oxford Samuel Beckett Theatre Trust.

Van der Sluijs regisseerde Women laughing van Michael Wall voor de Blueprint Theatre Company. De voorstelling speelt de hele maand oktober in het Old Red Lion Theatre in Londen. De Off West End Awards, ook wel Offies genoemd, worden jaarlijks door Britse theatercritici aan onafhankelijke theatermakers uitgereikt.

Van der Sluijs volgde de regieopleiding aan de toneelschool in Londen, nadat hij in Nederland de Cabaret Academie en een studie Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam had afgerond. Sindsdien werkt hij als regisseur in Nederland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

(Women laughing – Blueprint Theatre Company, foto: Simon Kane)