Schouwburgdirecteur Nel Oskam verlaat na veertig jaar de Goudse Schouwburg om met pensioen te gaan. Haar officiële afscheid is gepland op 5 november. 

Nel Oskam (Grave, 1952) is sinds 1985 directeur van de Goudse Schouwburg. Onder haar leiding werd de schouwburg vier keer genomineerd voor de titel ‘Beste theater’, een prijs van de Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP). Deze prijs werd daadwerkelijk in 2012 gewonnen. Bovendien is de schouwburg in seizoen 2016-2017 door de leden van de ANWB gekozen tot ‘meest gastvrije theater in een middelgrote gemeente’.

Op 30 september vorig jaar was het precies 25 jaar geleden dat het huidige pand van De Goudse Schouwburg werd geopend. Oskam was destijds  volop betrokken bij de nieuwbouw van het theater. Het oude gebouw (dat vlak achter de huidige locatie stond) had maar één zaal en zeer slechte funderingen; renovatie was voor Oskam geen optie.

De programmering van de schouwburg is inmiddels overgedragen aan de nieuwe programmeur Paul Stolwijk. De werving voor een nieuwe Algemeen Directeur wordt binnenkort gestart.

Foto: Tom Croes