De Dioraphte Amsterdam Fringe Award 2014 is gewonnen door 7090, het gezelschap van Koen Kaptijn, Nora Mulder, Bas Wiegers en Jacq Palinckx, met hun muzikale voorstelling Pand7090. Ze werden door een internationale jury als beste gekozen en winnen een speelplek op het Brighton Fringe en het Grahamstown National Arts Festival in Zuid-Afrika.

De tweede plaats, de Fringe Silver Award 2014, werd toegekend aan twee voorstellingen: Er was niet de zee van Daniël van Klaveren en Renée van Marissing, en aan The dahmer syndrome van Øystein Johansen en Bunnyheadproductions. De derde plek, de Fringe Bronze Award 2014, werd gewonnen door Alink & Plukaard met De mensenhater.

Het Amsterdam Fringe Festival werd afgesloten op zondagavond 14 september met de uitreiking van de Amsterdam Fringe Awards in de Fringe Tent. De winnaars gaan gezamenlijk op tournee door het land onder de naam Best of Fringe 2014.


Jeffrey Meulman, algemeen directeur van het Nederlands Theater Festival en het Amsterdam Fringe Festival, koos Sjoerd Meijer en Sarah Jonker met De bevrijding van boos mannetje als winnaar van de Directors Choice Award. Zij mogen nieuw werk spelen op het Nederlands Theater Festival 2015. 

De publieksprijs ging naar Thuis van Bouman&Henkel. Zij kregen de meeste stemmen per sms.
 De winnaar van de Beste internationale voorstelling is het Zuid-Afrikaanse Crazy in love van A Conspiracy of Clowns.

(Pand7090 – 7090, foto: Polle B. Willemsen)