Dianne Zuidema treedt terug als directeur Internationaal Theater Amsterdam


3 juli 2018

Dianne Zuidema treedt per 1 september terug als directeur bij het Internationaal Theater Amsterdam, de fusie van de Amsterdamse stadsschouwburg en Toneelgroep Amsterdam. Dat maakte de Raad van Toezicht van het ITA vandaag bekend. Er zou sprake zijn van ‘een onoverbrugbaar verschil van inzicht over de samenwerking’.

Dianne Zuidema volgde in september 2016 Melle Daamen op als directeur-bestuurder van de Stadsschouwburg Amsterdam. Daamen maakte toen de oversteek naar Theater Rotterdam. Vanaf volgend seizoen gaat de schouwburg officieel op in het Internationaal Theater Amsterdam, dat geleid zou worden door een driekoppige directie bestaande uit Zuidema, Wouter van Ransbeek en Ivo van Hove.

Marry de Gaay Fortman, voorzitter RvT ai, dankt Zuidema voor haar grote inzet in de afgelopen periode bij het besturen van de Stadsschouwburg en haar rol in de fusie. ‘Dianne Zuidema is de afgelopen 1,5 jaar een drijvende kracht geweest bij de totstandkoming van de fusie en de visie die daar aan ten grondslag ligt’.

Het ITA start op korte termijn een wervingstraject voor een nieuwe directeur.

Foto: Jan Boeve

3 Reacties op "Dianne Zuidema treedt terug als directeur Internationaal Theater Amsterdam"

  1. Hans Man in’t Veld schreef:

    Doodzonde! Dianne Zuidems is volgens mij een uitstekende directeur. Intelligent, grote liefde voor theater, met humor en toegankelijk in dit mannen – bolwerk. Het riekt naar (onbedoeld?) imperialisme.

  2. Jan Veldman schreef:

    Ja, dit klinkt naar weggestuurd worden.

  3. Gerards schreef:

    Helaas hebben jullie gelijk. Ik heb vernomen dat het werkelijke verhaal is dat ze na een drukke periode een time-out nam, waarna de deur voor lange tijd werd dichtgehouden. Ik zie de aanplakbiljetten al hangen: ‘Kings of Wars II’, realitytoneel met Trumpiaans gedrag en nepnieuws, ultiem machtsvertoon in uw theater’en in de krantenkoppen ‘Fusienaam met vooruitziende blik gekozen, ITA gaat verder als ‘Ivo’s Theater Amsterdam’.

Reageer

Uw E-mail adres zal niet gepubliceerd worden.