Er heerst nog steeds veel onduidelijkheid over welke theaters een ontheffing krijgen van de maximale publieksgrootte van dertig man. Deze vrijstellingen zijn inmiddels (bij ons) bekend:

Amsterdam-Amstelland (max 250 bezoekers)
Internationaal Theater Amsterdam, De Kleine Komedie, Theater Carré, Nationale Opera & Ballet, DeLaMar Theater, De Meervaart, Concertgebouw, Paradiso, De Melkweg, Muziekgebouw aan ’t Y en Schouwburg Amstelveen.

Brabant-Noord (Den Bosch, Oss en Uden) (max 250 bezoekers)
Ontheffing voor theaters die zich aan de RIVM-richtlijnen houden. De veiligheidsregio besloot eerder om voor de komende twee weken helemaal geen ontheffingen te verlenen, maar kwam daar later op terug.

Brabant Zuid-Oost (Eindhoven)
Ontheffing voor alle theaters die zich aan de RIVM-richtlijnen houden.

Drenthe
DNK theater in Assen, de Tamboer in Hoogeveen, de Hofpoort in Coevorden, Ogterop in Meppel, Theater de Winsinghhof in Roden en het Atlas Theater in Emmen

Flevoland
Corrosia en Kunstlinie Almere Flevoland in Almere, De Meerpaal in Dronten, Theater ’t Voorhuys in Emmeloord en Agora in Lelystad.

Friesland
Ontheffing voor alle theaters die zich aan de RIVM-richtlijnen houden, onder andere De Harmonie in Leeuwarden, De Lawei in Drachten, Het Posthuistheater in Heerenveen, Theater Sneek en De Koornbeurs in Franeker.

Gelderland (noord, oost en zuid)
Concertgebouw De Vereeniging en De Stadschouwburg in Nijmegen, de Agnietenhof in Tiel, Schouwburg Amphion in Doetinchem, De Storm in Winterswijk, Theater Harderwijk​​​, Schouwburg Lochem, DRU Industriepark ​​​​in Ulft, Theater Orpheus​​​​ in Apeldoorn, Theater Hanzehof in ​​​​Zutphen, Theater Veluvine in Nunspeet, Posttheater, GelreDome, Eusebius, Luxor Live, Oostpool, de Melkfabriek, Musis en Stadstheater, het Posttheater en de Leeuw en het Hof in Arnhem, Theaterkerk in Bemmel, theater De Kik in Elst, het Musiater in Zevenaar en Grote Kerk en theater Junushof in Wageningen.

Groningen 
Theater Geert Teis in Stadskanaal, vanBeresteyn in Veendam, de Klinker in Winschoten, Kielzog in Hoogezand, de Molenberg in Delfzijl, het Barontheater in Opende en het Forum, Vera, Simplon, Grand Theatre, Martiniplaza, de Oosterpoort en de Stadsschouwburg in Groningen stad.

Haaglanden (max 250 bezoekers)
Theater de Veste en Lijm & Cultuur in Delft, Zuiderstrandtheater, Koninklijke Schouwburg, Diligentia, Korzo, Theater aan het Spui, Theater Dakota, World Forum, Fokker Terminal, PAARD en Omniversum in Den Haag,  Ludens en Het Veur in Leidschendam-Voorburg, CulturA & Zo in Pijnacker-Nootdorp, De Rijswijkse Schouwburg, Warenar in Wassenaar, Poppodium Nederland Drie en De Naald in Westland, Stadstheater en Boerderij in Zoetermeer.

Hollands Midden
Leidse Schouwburg, de Stadsgehoorzaal, Theater Ins Blau en Gebr. De Nobel in Leiden, de Goudse Schouwburg en Sint Janskerk in Gouda, De Muze in Noordwijk, Parkvilla in Alphen aan den Rijn en de TheaterHangaar in Katwijk (Soldaat van Oranje).

IJsselland
Odeon en De Spiegel in Zwolle, het HOFtheater in Raalte, de Meenthe in Steenwijk, de Stadsgehoorzaal in Kampen, de Voorveghter in Hardenberg, de Deventer Schouwburg, Mimik in Deventer, de Stoomfabriek in Dalfsen en Theater Carrousel in Ommen.

Kennemerland (max 250 bezoekers)
Patronaat, Toneelschuur en Stadsschouwburg/Philharmonie in Haarlem, Schouwburg de Meerse in Hoofddorp, Stadsschouwburg Velsen en Kennemer Theater in Beverwijk.

Limburg
Theater De Maaspoort en poppodium Grenswerk in Venlo, Munttheater, podium in de Poort van Limburg en De Bosuil in Weert, Schouwburg Venray, ECI Cultuurfabriek en Oranjerie in Roermond en DOK6-theater in Panningen.

Midden- en West-Brabant
Alle instellingen met regulier meer dan 600 zitplaatsen, waaronder Theaters Tilburg, De Kring in Roosendaal, het Chassé Theater in Breda, Theater De Bussel in Oosterhout en theater De Maagd in Bergen op Zoom.

Noord-Holland Noord
TAQA Theater De Vest in Alkmaar, Theater De Kampanje in Den Helder, Stadschouwburg Het Park in Hoorn, Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard en Theater De Beun in Heiloo.

Rotterdam Rijnmond (max 250 bezoekers)
Theater Zuidplein, De Doelen, Maassilo, Pathé de Kuip, Jeugdtheater Hofplein, Nieuwe Luxor theater en Theater Rotterdam in Rotterdam, Theater aan de Schie in Schiedam, Stadsgehoorzaal Vlaardingen en Theater De Stoep in Nissewaard.

Twente
Concordia, poppodium Metropool, Het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Schouwburg Hengelo en Theaterhotel Almelo.

Utrecht
De Flint, Fluor en Sint Joriskerk in Amersfoort, Theater De Speeldoos in Baarn, Het Huis van Eemnes, Theater Aan de Slinger in Houten, Fulco Theater in IJsselstein, Theater De Kom in Nieuwegein, Jaarbeurs, Tivoli, Stadsschouwburg en De Paardenkathedraal in Utrecht, Theater Lampengiet in Veenendaal, Het Klooster in Woerden, Calypso Theater in Wijk bij Duurstede en FIGI in Zeist.

Zaanstreek-Waterland
Geen ontheffingen

Zeeland
Arsenaaltheater en CCXL Theater in Vlissingen, Ledeltheater in Oostburg, Podium Reimerswaal in Rilland, Scheldetheater en De Pit in Terneuzen, Schouwburg, Zeeuwse concertzaal en De Spot in Middelburg, Podium ’t Beest en Theater de Mythe in Goes.

Zuid-Holland Zuid
Schouwburg Kunstmin, het Energiehuis, Kinepolis en The Movies in Dordrecht, Evenementenhal Gorinchem, Theater Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht en Theater De Willem in Papendrecht.

Zuid – Limburg
Theater aan het Vrijthof, Mecc en Muziekgieterij in Maastricht, Parkstad Limburg Theaters in Heerlen en Kerkrade en Speelhuis De Domijnen in Sittard.

Dit bericht wordt bijgewerkt.