Dennis Meyer wordt de nieuwe artistiek leider van locatietheaterfestival Karavaan. Hij volgt Titia Bouwmeester op, die zich volledig gaat wijden aan theatermaken. Meyer zal samen met festivalleider Ilse van Dijk de artistieke leiding vormen.

Dennis Meyer is dramaturg en programmamaker en was artistiek leider van productiehuis Het Lab Utrecht. Ook leidde hij in het kader van de Vrede van Utrecht in 2013 Festival De Basis, dat plaatsvond op de voormalige militaire vliegbasis Soesterberg. Tevens was hij gasthoofdredacteur van het themadossier ‘Jeugdtheater, een nieuw begin’ in de Theatermaker van April/Mei 2014. Naast zijn werk voor Karavaan blijft Meyer werkzaam als dramaturg en schrijver.

Meyer, over zijn aantreden bij Karavaan: ‘Kunst, juist op ongewone plekken, biedt de mogelijkheid om bijzondere ervaringen te creëren, die ons op aangename manier kunnen verrassen en tot nadenken stemmen. Karavaan is voor mij een geweldige kans om dergelijke betekenisvolle ervaringen voor het publiek vorm te geven.’

Titia Bouwmeester begon in 2009 als artistiek leider en verlegde de focus van het festival naar locatietheater. Ook ontwikkelde ze het Karavaanlab, een werkplaats waarin korte voorstellingen met een documentair karakter werden gemaakt die inspeelden op de veranderende identiteit van Noord-Holland.

Karavaan is een onderdeel van Cultuurcompagnie Noord-Holland. De eerstvolgende editie vindt plaats tussen 13 mei en 7 juni 2015 op diverse plekken in Noord-Holland.

Foto: Titia Hahne