Het Amsterdamse Bostheater viert deze zomer zijn 35-jarig jubileum met een bewerking van De Drie Musketiers door Theatercollectief De Warme Winkel.

De Warme Winkel belooft in de aankondiging de heldenverhalen van de zeventiende eeuwse musketiers ‘fris op te dienen’ en daarbij alle registers open te trekken. ‘Slapstick en spektakel vechten om aandacht. Varkens en kippen rennen voor hun leven, als de acteurs de degens kruisen en legers figuranten een virtuoze dood tegemoet gaan.’ Het theatercollectief, bestaande uit Ward Weemhoff, Vincent Rietveld en Mara van Vlijmen, heeft Pieter Kramer als eindregisseur bij de productie betrokken.

De Warme Winkel is groot geworden met locatietheater, maar inmiddels al jaren te vinden in schouwburgen en op festivals in binnen- en buitenland. In 2017 ontving het gezelschap de Prijs van de Kritiek, voor zijn ‘consistent avontuurlijke en tegendraadse theater’.

Internationaal Theater Amsterdam en het Amsterdamse Bostheater slaan sinds de zomer van 2017 de handen ineen. Het publiek kan de warmte van het rode pluche in de zomermaanden verruilen voor de avondzon en sterren in het Amsterdamse Bostheater. Vaste bespelers van de schouwburg, zoals Orkater, Oostpool, Noord Nederlands Toneel en nu dus De Warme Winkel, coproduceren met het Amsterdamse Bostheater de grote zomerproductie.

De Drie Musketiers speelt van 2 tm 27 juli en van 13 tm 31 augustus, van dinsdag tot en met zaterdag.