Makerscollectief De Warme Winkel wordt vanaf 1 december de derde alliantiepartner van Toneelgroep Amsterdam. Binnen dit verbond zal Toneelgroep Amsterdam het collectief op zakelijk vlak ondersteunen, artistiek blijft De Warme Winkel volledig autonoom. 

De Warme Winkel speelde het afgelopen seizoen met succes de bijdehante voorstelling Achterkant, die zich letterlijk aan de achterzijde van TA’s Lange dagreis naar de nacht afspeelde. Volgens Ivo van Hove, directeur van TA, was er met De Warme Winkel onmiddellijke een klik: ‘Wars van alle regels, procedures en geplogenheden leveren ze keer op keer theater dat verrast, onderzoekt en bovenal DWW-eigen is. Dit aspect wil TA zakelijk ondersteunen waardoor het talent van DWW zich in alle vrijheid verder kan ontwikkelen.’

Makerscollectief De Warme Winkel bestaat uit Vincent Rietveld, Jeroen De Man, Ward Weemhoff en Mara van Vlijmen en is gevestigd in Utrecht. ‘TA is niet alleen het mooiste meisje van de klas, ze haalt ook nog eens de hoogste cijfers. Dat wij als DWW – dat pokdalige jongetje uit Utrecht – hand in hand mogen lopen maakt ons bijzonder trots. Ivo, we komen eraan!’, aldus De Warme Winkel.

Eerdere alliantiepartners van Toneelgroep Amsterdam waren Eric de Vroedt/Mightysociety en Adelheid Roosen/Female Economy.

Foto: Sofie Knijff