De Schuur in Haarlem roept zijn publiek op om selfies te sturen, die allemaal een eigen stoel krijgen in het theater. ‘Zo vullen alle stoelen in de Schuur zich deze week al met “publiek”, zoals het hoort.’

‘Wij missen jullie’, schrijft de Schuur (voormalige Toneelschuur) aan zijn bezoekers. ‘We willen weer open. Of op zijn minst een duidelijk perspectief op open.’ Voor het theater is het tijd voor actie. ‘Samen met jullie willen we, zolang onze deuren gesloten moeten blijven, alle stoelen in de Schuur “bezetten”.’

Het theater vraagt bezoekers om een foto te sturen van zichzelf met een protestleus of alleen een protestbord, op A4-formaat. Iedere foto/bord krijgt zijn eigen stoel in een van de zalen of in de foyer en het café.

De actie gaat door zolang de Schuur dicht moet blijven. Op de website en social media-kanalen komen updates hoe de zalen ‘vollopen’.

Update: Inmiddels heeft Theater de Veste in Delft zich aangesloten bij het initiatief. Ook zij verzamelen foto’s van bezoekers en geven die een eigen stoel in de zaal.