De Parade maakt deze zomer toch nog een stop in Rotterdam. In mei maakte het rondreizend theaterfestival al bekend langs Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Amsterdam te gaan reizen, met aangepaste vormen. Van 17 tot en met 26 september slaat het festival nu ook zijn tenten op in het Museumpark in Rotterdam.

Traditiegetrouw opent De Parade in juni in Rotterdam, maar net als vorig jaar golden daarvoor nog te veel coronabeperkingen. In overleg met Gemeente Rotterdam is het theaterfestival in de Maasstad naar eind september verplaatst.

2 juli opent het festival zijn poorten in Den Haag. Het theaterfestival bouwt in het Westbroekpark alleen zijn vier grootste tenten op en het publiek koopt een kaartje voor een van de vele Parade-pakketten, een combideal van voorstellingen met eten en drinken. In Den Haag is testen voor toegang of een vaccinatiebewijs niet nodig. Het festival verkiest de 1.5 meter afstand. Daarna trekt De Parade door naar Utrecht, waar de organisatie ook werkt in deze alternatieve corona-proof opzet.