Rondreizend theaterfestival De Parade staat aankomende zomer in het teken van jong talent. ‘Net als alle jongeren in Nederland heeft ook de jongste generatie makers het zwaar gehad tijdens de pandemie. Daarom geven we hen dit jaar extra ruimte in onze programmering, zegt Nicole van Vessum, directeur van De Parade.

Vanaf vrijdag 17 juni trekt theaterfestival De Parade met meer dan zestig verschillende voorstellingen langs Eindhoven, Den Haag en Utrecht om traditiegetrouw af te sluiten in Amsterdam. Na een alternatieve opzet in 2021 staat het festival nu als vanouds gepland in vier groene stadsparken. Aankomende zomer staan onder andere Lucky Fonz III, Elfie Tromp, Släpstick, Paul de Munnik & Steven Engel, Dilan Yurdakul, De Dansers en Kiki Schippers op het programma.

De Parade staat aankomende zomer in het teken van jong talent. Tarik Moree en Tim Olivier Somer maken een voorstelling over en rond Wim Sonneveld, Gavin-Viano is samen met orkest te zien in Able To Fuck Love en het jonge collectief COLLECTIET maakt een toneelbewerking van het boek Pussy Album van Stella Bergsma in La Misanthrope. In Café IK presenteert Theater Zuidplein verschillende jonge makers als Sandro Lima, Amro Kasr, Said el Abboudi en Lucien Rentmeester en Ferhat Kaplan, Nina-Elisa Euson, Yeliz Dogan en Onur Kaletas maken de voorstelling Gouden Bergen.

In een interview zegt Van Vessum juist in deze tijd ‘een grote verantwoordelijkheid’ richting jonge makers te voelen, die door de coronacrisis de afgelopen twee jaar nauwelijks zichtbaar waren.