Vanaf 18 juni reist theaterfestival De Parade weer langs de grootste steden van Nederland, weliswaar in aangepaste vorm. Het rondreizende theaterfestival verkoopt in Den Haag, Utrecht en Eindhoven Parade-paketten, met daarin steeds twee voorstellingen, eten en drinken. In Amsterdam hoopt het festival weer in zijn reguliere vorm door te gaan.

Het Parade-publiek blijft dit jaar tijdens de voorstellingen aan tafeltjes zitten, die op anderhalve meter afstand van elkaar staan. Deelnemende makers zijn onder anderen Lucky Fonz III, ISH Dance Collective, Kiki Schippers, Het Zuidelijk Toneel en Frank en René Groothof.

De verschillende programma’s spelen tussen 16.30 en 23.30 uur. In Eindhoven zijn er 2 verschillende pakketten per dag en in Den Haag en Utrecht kun je kiezen uit 8 pakketten per dag. Vandaag is de kaartverkoop gestart voor Eindhoven (Parktheater, 18 t/m 27 juni), Den Haag (Westbroekpark, 2 t/m  18 juli) en Utrecht (Moreelsepark, 23 juli t/m 8 augustus).

De Parade Amsterdam staat gepland van 13 tot en met 29 augustus in het M.L. Kingpark. Het theaterfestival hoopt tegen die tijd een reguliere Parade neer te mogen zetten. Het programma van Amsterdam wordt daarom later bekend gemaakt. De Parade in Rotterdam kan in juni niet doorgaan in het Museumpark. In overleg met Gemeente Rotterdam probeert De Parade het theaterfestival in de Maasstad te verplaatsen naar eind september.

Het volledige programma van De Parade 2021 staat op www.deparade.nl.