De Nederlandse Dansdagen en de NTR maken samen een tv-programma over dans in Nederland. In het 40-minuten durende Dans met mij zullen ambassadeurs Jan Kooijman en Igone de Jongh hun liefde voor de dans delen en in gesprek gaan met gasten uit het veld. De ode wordt uitgezonden op 3 oktober om 22.20 uur op NPO 2, en daarna twee keer herhaald.  

‘Juist dit jaar is het belangrijker dan ooit om de rijkdom en waarde van de Nederlandse dans te tonen aan een zo groot mogelijk publiek’, schrijven de Dansdagen en NTR in een gezamenlijk persbericht. De titel van de uitzending en het thema van de Nederlandse Dansdagen 2020 Dans met mij is ‘een uitnodiging aan Nederland om de waarde van de kunstvorm dichterbij het publiek te brengen’.

De Nederlandse Dansdagen was een van de eerste festivals die afgelopen voorjaar een digitale editie aankondigde. Inmiddels ligt er een uitgebreid online programma met live-premières en dansfilms. Voor de vierde editie van het dansMuseum nodigde curator Stephen Shropshire danscritici Fransien van der Putt en Marcelle Schots uit om 25 crisismomenten uit het dansverleden te selecteren. Dansthuis.nl nodigt huisgenoten uit samen te dansen op de eigen vertrouwde huis-tuin-en-keukenvloer.

‘Dans met mij’ wordt uitgezonden op zaterdag 3 oktober om 22.20u op NPO 2 en herhaald op zondag 4 oktober om 17.10 uur en op vrijdag 9 oktober om 13.40 uur. Festival de Nederlandse Dansdagen Digitaal vindt plaats van 1 t/m 8 oktober, online via de website van het festival.