Het Amsterdamse jeugdtheater De Krakeling verhuist per 1 juli naar de Westergas. Het oude pand aan de  Nieuwe Passeerdersgracht is verzakt en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd, aldus de organisatie. De Krakeling krijgt de beschikking over het Westergastheater, het voormalige MC theater in het Westerpark.

De Krakeling was sinds 1978 gevestigd in een monumentaal pand in de buurt van het Leidseplein in Amsterdam. Bij bouwkundig onderzoek voor het plaatsen van een nieuwe deur werd twee jaar geleden ontdekt dat het pand verzakt was en ingrijpend verbouwd zou moeten worden. In eerste instantie werd gedacht aan een tijdelijke verhuizing, maar omdat de huur van het huidige pand afliep en nieuwe regels voor touringcars in de binnenstad het vervoer van schoolkinderen naar het theater bemoeilijkt is nu gekozen voor een permanente verhuizing naar een plek die volgens de organisatie op een kindvriendelijk terrein ligt, dichtbij organisaties als Cinekid en Het Ketelhuis.

Voormalig dance-ondernemer Duncan Stutterheim en zijn vrouw Lisca kochten twee jaar geleden het Westergasterrein met de wens om de culturele functie uit te breiden. Ze maken de verhuizing van De Krakeling financieel mede mogelijk. Het Westergastheater werd in 2010 gebouwd voor theatergroep MC en moest in 2014 sluiten na het faillissement van de groep. Sindsdien wordt het theater af en toe verhuurd. De zaal heeft 170 stoelen en een horecagelegenheid. De kantoren van De Krakeling verhuizen per 1 juli, vanaf 1 september opent De Krakeling haar deuren voor het publiek. In het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 juni neemt De Krakeling, met inachtneming de geldende Corona-regels, afscheid van haar oude gebouw met de voorstelling RAAR 1.5 van Filiaal Theatermakers.