Corrosia, Theater Ins Blau, De Lieve Vrouw en Bellevue treden komend theaterseizoen toe tot de Coproducers. Het in 2013 opgerichte samenwerkingsverband ter ondersteuning van het vlakke vloer-aanbod bestaat dan uit twaalf podia.

Jaarlijks ondersteunen de Coproducers twee nieuwe producties met een productiebijdrage en gegarandeerde speelbeurten. Naast de nieuw toegetreden deelnemers bestaan de Coproducers uit de Toneelschuur (Haarlem), Theater Frascati (Amsterdam), Zwolse Theaters, Theater de Nieuwe Vorst (Tilburg), De Verkadefabriek (Den Bosch), Het Nationale Theater (Den Haag), Theater Rotterdam en Theater Kikker (Utrecht).

Voor volgend seizoen selecteerden de Coproducers nieuwe producties van Club Gewalt (Life oh life, an ambient opera) en Abke Haring (Safe space). Door de uitbreiding met de genoemde theaters zijn deze producties op voorhand verzekerd van elk zo’n vijfentwintig voorstellingen.

In het lopende seizoen ondersteunen de Coproducers de voorstellingen Assad van het duo Jan Hulst en Kasper Tarenskeen en Merkel van Nineties Productions.