Danseres en actrice Carla Lipp is maandag op 83-jarige leeftijd overleden. Ze werd eind jaren zestig nationaal bekend door de rol van Jet in de televisieserie Ja zuster, nee zuster, maar begon haar carrière ooit als begenadigd danser. 

Carla Romolo Lipp (9 januari 1934, Amsterdam) volgde een balletopleiding bij Sonia Gaskell, die later Het Nationale Ballet mee oprichtte, en bij Madame Nora in Parijs. Ze danste bij het Ballet der Lage Landen, Ballet Municipal en het Operaballet (als demisoliste). Later werkte ze als choreografe bij tv-shows van onder meer Jaap van de Merwe (En ik zei de gek), Piet Muyselaar en Willy Walden (Sleeswijk Revues) en Rudi Carrell.

Zingen deed Lipp onder meer in Casino Amsterdam en bij het Radio-orkest o.l.v. Ger van Leeuwen. Medio jaren zestig stond Lipp in Heerlijk duurt het langst, de hitmusical van Harry Bannink en Annie M.G. Schmidt. Later gaf dat duo Lipp de rol van pruikenmaakster in hun telvisieserie Ja zuster, nee zuster. Het door haar gezongen nummer ‘De Twips’ in de serie werd een hit.

Lipp volgde ook een regiecursus bij de NOS, waar ze debuteerde met een operetteconcert. Vanaf 1978 was ze lerares aan de Theaterschool.