In Abcoude is eind vorig jaar op 77-jarige leeftijd David Eavis overleden. Eavis was een Britse danser, choreograaf, regisseur en producent. Hij maakte carrière bij de musicals van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, als assistent van regisseur Paddy Stone. 

Eavis (1941) genoot zijn balletopleiding in Bristol en aan de Arts Educational School in Londen. In Engeland speelde hij onder andere bij de Glyndebourne Opera en in een pantomime met Cliff Richards in het London Palladium.

Op vijfentwintigjarige leeftijd kwam Eavis naar Nederland om in de Snip en Snap revue te dansen. Hij pendelde een tijd lang heen en weer, maar verhuisde ten slotte naar Nederland. Vervolgens danste hij vier jaar lang bij het Scapino Ballet in Amsterdam. Samen met Scapino-danser Tom de Graaf richtte hij een agency op waarmee hij dansers vertegenwoordigde. Zodoende kwam hij begin jaren zeventig in aanraking met producenten John de Crane en Gislebert Thierens die op zoek waren naar dansers voor hun productie En Nu Naar Bed, de nieuwe musical van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink.

Bij de Schmidt/Bannink-musicals was Eavis achtereenvolgens company manager bij En Nu Naar Bed (1971), Wat Een Planeet (1973) en Madam (1981) en was hij regie- en choreografie-assistent bij Foxtrot (1977), De Dader Heeft Het Gedaan (1983) en Ping Ping (1984). In de praktijk verrichtte hij diverse hand- en spandiensten, van het instuderen van de choreografieën met Conny Stuart en Mary Dresselhuys in En Nu Naar Bed en het oplossen van conflicten met de cast, tot het spelen van lijk in De Dader Heeft Het Gedaan.

Toen feministen in Leeuwarden een voorstelling van Madam verstoorden, was Eavis degene die de voorstelling stopzette en het incident mocht sussen. Terwijl De Dader speelde, produceerde Eavis de jeugdmusical Niettemin (1983) van Flip van Duijn, die overdag in het decor van De Dader werd uitgevoerd.

Naast de Schmidt/Bannink-musicals was Eavis betrokken bij het regisseren, choreograferen en produceren van diverse (jeugd)producties voor televisie en theater. Zo was hij in 1982 choreograaf van de Ted Show van Ted de Braak, was hij creatief en productioneel assistent bij de Willem Ruis Show en werkte hij mee aan Kwistig met muziek. Eavis was tevens jarenlang company manager bij Jeans.