De voorstelling Dagboek van een leeg bed van Mokhallad Rasem bij het Toneelhuis (Antwerpen), die aanstaande zondag in Theater Bellevue te zien zou zijn in het kader van het Nederlands Theater Festival, is geannuleerd vanwege het negatief reisadvies van de Nederlandse overheid voor de provincie Antwerpen. Tickethouders zijn inmiddels door het theater over de afgelasting geïnformeerd.

De provincie Antwerpen heeft momenteel in Nederland code oranje, wat betekent dat mensen uit Antwerpen in principe wordt gevraagd om geen niet-essentiële reizen naar Nederland uit te voeren. Wie toch vanuit Antwerpen naar Nederland komt en er verblijft, moet hier meteen veertien dagen in quarantaine gaan. Welke consequenties het reisadvies voor Angels in America van Olympique Dramatique en Toneelhuis heeft, die zaterdag 12 september op het festival gepland staat, is voorlopig nog niet bekend.

Onder de noemer ‘The show must go on and offline’ toont het Nederlands Theater Festival sinds donderdag elf dagen lang de hoogtepunten uit het voorbije theaterseizoen. Dagboek van een leeg bed was een van de vijf voorstellingen uit de selectie van de Nederlandse Toneeljury die live op het festival getoond zouden worden.

Foto Dagboek van een leeg bed: Kurt van der Elst. Dramaturg Erwin Jans besprak de tekst, die volgens hem ook als literatuur overleeft.