Theaterprojecten van ZID Theater, Studio 52nd en Spot 46 hebben een Gouden Caleidoscoop gewonnen, een jubileumprijs van het Fonds voor CultuurparticipatieHet Fonds reikte eenmalig twaalf prijzen uit aan bijzondere cultuurprojecten. In elke provincie één, met voor iedere winnaar  1000 euro.

Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert het meedoen aan cultuur en geeft daarvoor subsidie aan culturele initiatieven in het hele land. Ter ere van zijn tienjarig bestaan, konden alle projecten die het Fonds in de afgelopen 10 jaar ondersteunde een project in hun buurt nomineren. Per provincie werd een speciale jury samengesteld, bestaande uit een medewerker van het Fonds en iemand uit de provincie.

ZID Theater ontvangt de prijs voor de theatervoorstelling Liefde in tijden van... , Studio 52nd voor de voorstelling Eigen Schuld (foto) en Spot 46, het informatie- en adviescentrum voor sekswerkers in Den Haag, voor hun theatrale kunstproject BEMIN, een kijkje achter de gordijnen van sekswerkers.  De overige winnaars komen uit diverse disciplines. Van een project waarin ouderen eigen televisie maken tot een circusproject voor alle basisscholen in en rond Leeuwarden.

Naast de 12 Gouden Caleidoscopen reikt het Fonds ieder jaar de landelijke Gouden C uit. Die winnaar wordt op 3 juli bekend gemaakt.