Jetse Batelaan krijgt de Theaterprijs 2015 van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. De jury van de vierjaarlijkse theaterprijs noemt hem ‘de gedroomde theatermaker’ en ‘een theatermaker die het verschil maakt’. De prijs van tienduizend euro wordt in het najaar uitgereikt.

Jetse Batelaan (1978), regisseur en artistiek leider van Theater Artemis, maakte onder andere de voorstellingen Broeders (2006), Het geheven vingertje (2008), Een cowboy met zijn handen omhoog juicht waarschijnlijk niet (2009), Bonte Avond Van Bodybuilders (2011), De man die alles weet (2013) en De dag dat de papegaai zelf iets wilde zeggen (2014). Op 12 juni gaat zijn remake van Reuzen in première op Oerol.

Volgens de jury, bestaande uit onder anderen Viktorien van Hulst (directeur Theaterfestival Boulevard) en Martine Manten (dramaturg Nationale Toneel), heeft Batelaan ‘in zeer korte tijd zijn stempel weten te drukken op de activiteiten van Theater Artemis. Dat belooft veel voor de toekomst.’

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant reikt jaarlijks een prijs uit aan een kunstenaar die zijn of haar onafhankelijke visie consequent weet door te voeren. Bij toerbeurt komt iedere vier jaar een andere kunstdiscipline aan bod (beeldende kunst, theater, muziek en dans).