Cultuurfonds Inspiratieprijs voor Romy en Gable Roelofsen

Door gepubliceerd 24 september 2015

Muziektheatermakers Romy Roelofsen en Gable Roelofsen krijgen de Inspiratieprijs 2015 van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg. De prijs bestaat uit een geldbedrag van tienduizend euro en een glasobject van kunstenares Ruth Houkes en wordt op 5 november uitgereikt in Maastricht.

Broer en zus Romy (1978) en Gable Roelofsen (1982) studeerden beiden aan de Toneelacademie Maastricht en richtten in 2006 het interdisciplinaire muziektheatercollectief Het Geluid Maastricht op. Ze ontwikkelen op maat gemaakte innovatieve muziektheaterconcepten en voeren deze uit in eigen beheer of met partners als De Veenfabriek, Operadagen Rotterdam, De Munt, European Opera Days en Nederlandse ambassades in het Verenigd Koninkrijk, Tsjechië en Zuid-Afrika. Sinds 2012 is het gezelschap artist-in-residence van Theater aan het Vrijthof. Ook is Het Geluid een meerjarige samenwerkingspartner van de Nederlandse Reisopera.

Volgens de jury is het engagement van Gable en Romy Roelofsen met de regio groot, waardoor ze maatschappelijk relevante vraagstukken aanpakken. Uit het juryrapport: ‘Het gezelschap is door samenwerkingen, actuele thema’s, speelplekken en teksten ambassadeur voor de provincie in het buitenland en een spin in het web van Nederland muziektheaterland en de gemeenschap in en rond Maastricht.’ 

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg reikt sinds 2011 jaarlijks de Inspiratieprijs uit aan een persoon of organisatie die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van letteren, virtual art, e-cultuur, beeldende kunst, muziek, theater, dans, geschiedenis, natuur of monumentenzorg. De jury bestond dit jaar uit voorzitter Matu Huijbregts, Cultuurfondsbestuursleden Edmond Staal, Kiki van Aubel, Nard Reijnders, Fons Dejong (Theater aan het Vrijthof) en jurysecretaris Mariëlle van Eijs.

Foto Romy en Gable Roelofsen: Felix Baumsteiger

4 Reacties

 1. Kiki
  Geplaatst op 24 september 2015 om 15:15 | Permalink

  Wat goed! Gefeliciteerd :)

 2. Renathe
  Geplaatst op 24 september 2015 om 22:09 | Permalink

  Super gedaan, heel trots op jullie!

 3. Art Buro Limburg
  Geplaatst op 25 september 2015 om 14:28 | Permalink

  Wat geweldig, wij zijn erg trots op jullie en welverdiend.
  Van harte proficiat

  Oscar en Frans

 4. Judith
  Geplaatst op 25 september 2015 om 17:41 | Permalink

  Super! Gefeliciteerd!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

 • Elders

  Nog geen andere recensies