De Theaterencyclopedie is er met een crowdfundingsactie op Voordekunst in geslaagd om de digitalisering van dertig theateropnames te financieren. In zes weken tijd hebben 119 donateurs een bedrag van 17.290 euro bijeengebracht, meer zelfs dan het streefbedrag van 15.000 euro. 

Het geld is bestemd voor het project Zijn/Niet zijn, waarin meer dan dertig integrale videoregistraties van Nederlandse voorstellingen uit de Theatercollectie voor het internet worden bewerkt. Deze registraties worden geplaatst op de website theaterencyclopedie.nl.

Onder de dertig voorstellingen zijn opnames van Wie is er bang voor Virginia Woolf? van de Nederlandse Comedie met Ank van der Moer, Café Lehmitz van Carver, Leedvermaak van Baal en Föld van Dansgroep Krisztina de Châtel. Door de extra opbrengst van de actie kunnen meer dan dertig registraties worden bewerkt en zijn De Presidentes van De Trust en De Perzen van Hollandia toegevoegd.

De Theaterencyclopedie bestaat sinds 2011 en werkt volgens het Wikipedia-model: dagelijks werken liefhebbers en professionals de gegevens bij. Op de site staat informatie over voorstellingen, biografieën van acteurs en actrices, foto’s, korte videofragmenten en geluidsfragmenten zoals historische theaterliedjes en interviews. 

De Theatercollectie, die de opnames beheert, is ondergebracht bij UvA Bijzondere Collecties en bevat onder meer de erfgoedcollectie van het voormalige Theater Instituut Nederland (TIN).