Cornelis Nooteboom, adjunct-directeur van de Amsterdamse Theaterschool van 1984 tot 2007, is op 1 juni overleden. Hij is zeventig jaar geworden. Onder zijn leiding is de nieuwbouw van de Theaterschool aan de Jodenbreestraat in 1997 tot stand gekomen en heeft Amsterdam een van de best geoutilleerde theaterscholen van Europa gekregen.

In het nieuwe gebouw op de Jodenbreestraat kreeg Nootebooms visie op theateronderwijs vorm. Hij wilde een omgeving creëren waar technische voorzieningen op hoog niveau voorhanden zijn, zodat studenten theater kunnen maken in een omgeving die lijkt op de voorstellingspraktijk. In de Amsterdamse Theaterschool worden behalve acteurs, dansers, choreografen, regisseurs en docenten ook theatertechnici, producenten en vormgevers opgeleid, zodat zij voor en achter de schermen met elkaar leren samenwerken en elkaars taal leren spreken.

Bij zijn afscheid op de Theaterschool in 2007 is Nooteboom door toenmalig burgemeester Job Cohen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.