Den Haag krijgt in september een comedy-boost. Op 6 september opent de nieuwe comedyclub ComedyCity zijn deuren in de kelder van uitgaansgelegenheid Bleyenberg. Podium Pepijn wordt in het laatste weekend van september het hart van het nieuwe cabaretfestival PEPER.

PEPER wil de grenzen van het cabaretgenre opzoeken en – in tegenstelling tot de reeds bestaande festivals – aanstormend talent de kans geven zonder competitie-element. Op het programma van de eerste editie staan, naast veel cabaretvoorstellingen, ook PEPtalks met Claudia de Breij en Viggo Waas, de uitreiking van de VSCD-cabaretprijzen, en een Cabaret Pubquiz met Tex de Wit.

In Museum Escher in Het Paleis is er tijdens PEPER de ‘anti-talkshow’ Escher in verwarring, gepresenteerd door Ronald Snijders en Pieter Jouke. De Andersons en Anne-Marie Jung staan geprogrammeerd ​in Hotel Des Indes tijdens een High Tea. Remy Evers speelt er een voorstelling in een hotelkamer.

De nieuw comedyclub ComedyCity is een initiatief van Mino van Nassau, voormalig finalist van The Funniest Person in the World van het Amerikaanse LaughFactory. Volgens hem is ‘Nederland van oorsprong een cabaretland en houdt het van theater met een mooi verhaal en een liedje, maar de nieuwe generatie is toch meer gecharmeerd van de snelle humor met hoge grapdichtheid.’ In de basement van horeca- en uitgaansgelegenheid Bleyenberg (het oude Kwantum gebouw op de Grote Markt) wil hij ‘een mix van snelle humor, hilarische verhalen en stand-up van de bovenste plank serveren door de beste nationale en internationale stand-upcomedians’. Op de openingsavond spelen Van Nassau, Bert Kleijwegh, Oscar Arnolds en Chris van der Ende.