Clayde Menso gaat leiding geven aan Amerpodia BV, een nieuw samenwerkingsverband van De Nieuwe Liefde, Felix Meritis, De Rode Hoed en het Compagnietheater. Menso begint 1 februari en verlaat dan het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK), waar hij tien jaar bestuurder was.  

Onder de naam Amerpodia BV gaan De Rode Hoed, Felix Meritis, De Nieuwe Liefde en het Compagnietheater vanaf 1 januari samenwerken. De Amsterdamse huizen behouden elk hun eigen identiteit, merknaam en programmering, maar willen hun krachten bundelen op het gebied van administratie, personeelszaken, marketing en financiën. Daarvoor komt er een hoofdkantoor in De Nieuwe Liefde. Menso wordt eindverantwoordelijk voor zowel de programmering als exploitatie van de vier instellingen.

De financiering van Amerpodia komt van Amerborgh International N.V., de beheermaatschappij van Alex Mulder (oprichter USG People) die ook eigenaar is van de vier huizen. Door ook organisatorisch samen te werken hoopt de maatschappij ‘efficiënter en krachtiger te kunnen opereren ‘. Tot aan de komst van Menso heeft directielid Stef Collignon de leiding van de dochteronderneming.

Clayde Menso (Amsterdam, 1976) is sinds 2013 directeur-bestuurder van het AFK, daarvoor was hij er zes jaar lang adjunct-directeur. Hij stond aan de wieg van vernieuwende initiatieven zoals het crowdfundingplatform voordekunst.nl, de Amsterdamse Cultuurlening en het talentontwikkelingsprogramma 3Package Deal. De Raad van Toezicht van het AFK beraadt zich over opvolging.