In radioprogramma Theatermakers op AmsterdamFM zijn vanmiddag sopraan Claron McFadden, toneelschrijver Timen Jan Veenstra en regisseur Timothy de Gilde te gast. Anne de Loos presenteert en Loek Zonneveld brengt zijn recensie van de week.

Timen Jan Veenstra vertelt meer over de nieuwe stijl van de Tekstsmederij, die deze week een nieuw traject start voor jonge schrijvers met als doel een diverser aanbod van nieuw toneelwerk. Sopraan en theatermaker Claron McFadden praat ons bij over haar voorstelling Nachtschade: Aubergine, die komend weekend in premiere gaat bij Ostade A’dam. Timothy de Gilde van Toneelgroep Oostpool licht de Oostpool Special toe, een minifestival van 9 dagen waarbij Oostpool oud en nieuw werk presenteert in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Het programma bevat tevens de vaste rubrieken Theaternieuws, de Theaterkrant Top-5 en de Theateragenda, in samenwerking met vakblad Theatermaker en Theaterkrant.nl.

Theatermakers is elke donderdag tussen 15:00 en 16:00 live te beluisteren via ether 106.8 en kabel 103.3 en bij te wonen op de vierde etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdokskade 143). Terugluisteren kan via de podcast.

Foto Nachtschade Aubergine – Claron McFadden en Muziektheater Transparant: Koen Broos