Choreograaf Ed Wubbe geridderd

Door gepubliceerd 8 december 2017

Choreograaf Ed Wubbe is gisterenavond gelauwerd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De wethouder cultuur van Rotterdam Pex Langenberg spelde hem de versierselen op na afloop van de première van Scala, de nieuwe voorstelling van Scapino Ballet Rotterdam waarbij Wubbe dit jaar zijn zilveren jubileum viert als artistiek leider. Hij kreeg de onderscheiding onder meer voor zijn inzet voor de Nederlandse moderne dans, die hij toegankelijker maakte voor een breed publiek.

Wubbe (60) werkt dit seizoen 25 jaar als artistiek leider bij Scapino Ballet Rotterdam. Twee jaar daarvoor was hij als huischoreograaf begonnen bij het gezelschap. Daarnaast trad Wubbe op als jurylid bij het tv-programma So You Think You Can Dance. Ook zet hij zich in voor ‘Dance for Health’. Deze organisatie biedt danslessen aan voor mensen met chronische bewegingsbeperkingen, zoals Parkinson, Reuma en MS.

De Orde van de Nederlandse Leeuw is de oudste orde die burgers in Nederland kunnen krijgen. Voor de onderscheiding komen mensen in aanmerking met bijzondere verdiensten voor de samenleving.

Foto: Marco De Swart

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Elders

    Nog geen andere recensies