Het Prins Bernard Cultuurfonds bekroont choreograaf Chiara Re met de Charlotte Köhler Prijs Theater. Dit werd maandagavond bekend gemaakt in de radioprogramma Volgspot op NPO Radio 5. De aanmoedigingsprijs  is bestemd voor jong talent uit de theater- en beeldende kunstscène. Winnaars krijgen 30.000 euro.‘Expressief, verrassend, betekenisvol en doordacht’, noemt de jury de choreografieën van Chiare Re. ‘Haar werk blijft niet hangen in louter spektakel, maar is gelaagd en vol diepgang. Met haar unieke stijl levert ze een waardevolle bijdrage aan het musical- en theaterlandschap.’

Re studeerde in 2011 af aan de Hoge School voor de Kunsten te Amsterdam richting Jazz/Musical. Daarna speelde ze in een aantal voorstellingen, waaronder Urinetown de musical. Sinds 2015 legt ze zich volledig toe op choreografie. Ze maakte de choreografieën voor onder meer Kiss of the Spider Woman, Sweeney Todd, My Fair Lady en The Bridges of Madison County. Dit jaar gaan de musicals Falsettos en The Rocky Horror Show in première, waarvoor zij de choreografieën bedacht.

De Charlotte Köhler Prijs bestaat sinds 1988, en wordt sinds 2013 jaarlijks uitgereikt aan twee jonge kunstenaars (tot 35 jaar), waarvan één zich op het gebied van theater profileert en de ander binnen de beeldende kunst. Kunstenaar Puck Verkade ontvangt de prijs dit jaar in de laatstgenoemde categorie. Eerdere prijswinnaars zijn onder meer The Ruggeds (2020), Eva Line de Boer (2019), Karlijn Kistemaker (2018), Naomi Velissariou (2017), Sadettin Kırmızıyüz (2016) en choreograaf Jan Martens (2015).