Het Chassé Theater in Breda start in het nieuwe theaterseizoen met de ‘easy rang’, waarbij het publiek tijdens de voorstelling de zaal mag in- en uitlopen, praten, een drankje kan meenemen en de telefoon mag aanlaten. Het geldt voor specifieke voorstellingen: vooralsnog enkel voor een aantal lichte muziekconcerten. 

Het theater speelt hiermee in op de behoefte van de bezoekers, zegt directeur Cees Langeveld. ‘We verkopen beleving en spelen daarmee in op veranderd consumptiegedrag.’ Hij kent het concept uit Amerika.

Bovendien komt een groot deel van de bezoekers niet uit Breda, legt Langeveld uit, wat maakt dat het Chassé Theater aantrekkelijk en onderscheidend moet blijven om naar Breda te reizen.

Indien het experiment met de easy rang niet aanslaat of blijkt te werken houdt het Chassé er weer mee op. Mocht het succesvol zijn dan verruimt het theater wellicht de selectie voorstellingen met populair klassieke concerten. Theatervoorstellingen zijn vooralsnog niet voor dit concept geschikt.

Om nog verder in te spelen op de beleving van bezoekers opent het Chassé bovendien een derde eetgelegenheid voor het publiek, elk in een eigen sfeer en met een eigen assortiment.

Het Chassé werkt al met de ‘clubrang’, waarbij op speciale avonden tafeltjes in de zaal worden geplaatst en bezoekers tapas en drankjes op hun plek kunnen nuttigen.