Chantelle Rodgers wordt de nieuwe directeur-bestuurder van LantarenVenster. Per 1 juni volgt ze interim-directeur Jaap Lampe op. Met haar aantreden wil LantarenVenster verder bouwen ‘aan een stevige en duurzame toekomst binnen het Rotterdamse kunstenveld’.

‘Chantelle is een verbinder met oog voor mensen’, aldus Jet van Koten, voorzitter a.i. van De Raad van Toezicht. ‘We zijn ervan overtuigd dat door haar komst en inspirerende ideeën LantarenVenster een belangrijke volgende stap kan maken.’ Rodgers komt uit Rotterdam, kent het Rotterdamse culturele veld goed en heeft brede ervaring op het vlak van beleidsontwikkeling en management.

Momenteel is Rodgers nog directeur-bestuurder van de Stichting Music Matters in Rotterdam. Ze is trots op haar nieuwe functie bij LantarenVenster, dat volgens haar met haar rijke historie een unieke positie in Rotterdam inneemt. ‘Ik kijk ernaar uit om samen met de organisatie LantarenVenster nog steviger neer te zetten als plek waar mensen elkaar ontmoeten, die in verbinding staat met de samenleving en waar via muziek en film nieuwe verhalen worden verteld en perspectieven worden geboden.’

Foto: LantarenVenster