Cees Debets is benoemd tot Directeur Theater bij Het Nationale Theater in Den Haag. Samen met artistiek leider Eric de Vroedt en een nog te benoemen zakelijk directeur gaat hij de driekoppige directie van de organisatie vormen.

Cees Debets maakt al sinds de start van de fusieorganisatie begin vorig jaar deel uit van de directie als Directeur Programmering. Daarvoor was hij sinds 2009 directeur van Theater aan het Spui – het theater dat samen met het Nationale Toneel en de Koninklijke Schouwburg fuseerde tot Het Nationale Theater.

Pierre Heijnen, voorzitter van de Raad van Toezicht, geeft aan ‘verheugd en vol vertrouwen’ te zijn over de aanstelling van Debets, die met zijn ervaring en visie Het Nationale Theater nog steviger kan positioneren als een krachtige theaterorganisatie. De RvT hoopt binnen afzienbare tijd ook de zakelijk directeur te benoemen. Op dit moment voert Simon van Driel nog de zakelijke directie.

Eind vorig jaar werd al bekend dat directievoorzitter Walter Ligthart Het Nationale Theater per 1 april gaat verlaten en dat de organisatie een nieuw directiemodel zou invoeren, waarin drie leden in plaats van vier zitting zullen nemen.